Manuele Lymfedrainage   

 

           

HOME

 

Ik ben opgeleid en werk volgens het systeem van Dr Vodder die deze techniek rond 1930 ontwikkelde.

 

Wat is Manuele Lymfedrainage?
Het stimuleren van de lymfeknopen, waardoor de lymfe motoriek geactiveerd wordt om meer lymfe af te voeren uit het probleemgebied.

Lymfe bestaat uit: water, lymfecellen, cellen die de eigen groep verlaten hebben (denk aan kankercellen), celresten, eiwitten, vetten, lichaamsvreemde stoffen (denk aan: inkten, roest, stof, bacteriŽn etc.).

 

Manuele lymfedrainage is een hele rustige massagetechniek die toegepast wordt om het lymfesysteem te stimuleren. Hierdoor kan meer opgehoopt vocht afgevoerd worden en zal de zwelling (het oedeem) afnemen.
Gifstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor een betere celstofwisseling plaatsvindt en men zich snel fitter en energieker voelt.

Lymfe betekent Lichtdrager. Drager van energie en weerbaarheid.

Manuele lymfedrainage zorgt ervoor dat de belastende energieŽn die de mens heeft opgedaan van de omgeving en van zichzelf afgevoerd wordt en dat de eigen lichtfrequentie over het lichaam wordt verdeeld. Op die manier kom je beter bij jezelf. Doordat de manier van masseren heel zacht en ontspannen is kom je in een totale ontspanning. Het parasympathische systeem wordt geactiveerd.


 

 

Manuele Lymfedrainage kan met succes worden toegepast bij:

Distorsie (verzwikking), blessures met bloeduitstortingen, slijmbeursontsteking en andere overbelastingsverschijnselen van het weefsel en is zeer effectief in de bestrijding van oedeem in het algemeen.

Direct na intensief sporten (marathon)

Bij vochtophoping tengevolge van operaties wordt lymfedrainage toegepast voor verlichting van druk en pijn en en bevordering van herstel. 

Het geeft verlichting bij rusteloze benen (restless legs), slapeloosheid, hoofdpijn, onrustige darmen.

Manuele lymfedrainage wordt ook vaak toegepast als vitaliserende hals- en gezichtsbehandeling. Littekenweefsel wordt zachter.

Tevens is manuele lymfedrainage een goede ondersteuning bij gewichtsbeheersing, detox kuren en ter vermindering van cellulite.