Quantum Touch - EFT

 

HOME

Beide manieren van werken zijn mogelijk in aanvulling op mijn andere therapievormen.

Zelden werk ik alleen met EFT, ůf alleen met Quantum touch.

 

Quantum Touch

Quantum touch is een eenvoudige en praktische behandelmethode die gebruik maakt van de natuurlijke levenskrachtenergie van de mens, ook wel Prana, Chi of Ki genoemd.
Bij quantum touch combineert de therapeut verschillende ademhalings- en bewustzijnstechnieken waardoor er een hoog trillingsveld rondom het te behandelen gebied wordt gecreŽerd.
Deze hoogfrequente trilling zet de zelfgenezingskracht van de cliŽnt in werking, precies daar waar het nodig is.
Het is daarom niet de therapeut die de genezer is, maar de persoon die de energie ontvangt en gebruikt; hij helpt zichzelf van binnenuit genezen met deze techniek.
Quantum touch kan voor alle mogelijke (pijn-)klachten gebruikt worden, maar ook voor emotionele disbalans.
Voor meer informatie : www.quantumtouch.com

 

EFT  Emotional Freedom Techniques

Deze techniek is gebaseerd op het werk van Gary Craig.

Wanneer er geen overeenstemming is tussen denken en voelen, zullen bepaalde spieren hun kracht verliezen. Het is een soort omkering van de lichaamsenergie.  Hierdoor kunnen veel lichamelijke en emotionele klachten ontstaan.

Een onprettige emotie is een verstoring in de lichaamsenergie.

Door met je vingers de meridiaanpunten te stimuleren, die corresponderen met de plek of het orgaan waarin het gevoel zit, kan de vastzittende energie zich ontladen en het onprettige gevoel zal verdwijnen.

Meridianen kunnen verstoord raken, wanneer de lichaamsenergie zich door negatieve emoties ergens ophoopt en energiestromen blokkeert. Dit kan herkend worden als spanning, beklemming, druk, pijn, hartkloppingen, kortademigheid, hoofdpijn zweten etc.

Het "tappen" (tikken ) op de specifieke traditionele Chinese geneeskunde acupunten in een bepaalde volgorde, lijkt letterlijk en figuurlijk de schakelaar om te zetten.

De therapie wordt isuccesvol ingezet bij fobieŽn , paniekstoornissen, posttraumatische stress stoornissen, acute stress stoornissen, angstdepresssieve stoornissen.

Bij EFT wordt het probleem altijd benoemden in een milde herbeleving gebracht. Belangrijk in de behandeling is dat de stress en angstreactie worden geactiveerd.