Keltisch Zeezout

 

HOME Diversen

Keltisch zeezout is heel goed voor de werking van de lichaamscellen, hart en bloedvaten en bevat alle mineralen en sporenelementen die voor een gezond lichaam nodig zijn!. 

Je cellen moeten deze stoffen krijgen die ze nodig hebben om te regeneren en om goed te kunnen functioneren en om datgene te kunnen oplappen wat opgelapt moet worden.

 

Keltisch zeezout heeft, wanneer het opgelost wordt in water, bijna dezelfde samenstelling als het menselijk bloed. Wanneer je 1 tot 2 x per dag een glas water met daarin een theelepel sole (zie uitleg verderop) neemt dan word dit onmiddellijk in de bloedbaan opgenomen en vindt het zijn weg naar de cellen. Het zal de elektromagnetische en de lichtcommunicatie tussen je cellen vergroten en efficiënter maken zodat de cellen beter met elkaar kunnen communiceren. We weten dat een mineralentekort leidt tot verzuring, hetgeen de basis is van alle ziekten, reumatische aandoeningen en huid klachten zoals psoriasis, eczeem enz. 
Zeemineralen alkaliseren en het is van belang dat ons bloed een licht alkalische pH (zuurgraad) heeft en behoudt van 7,4

 

De Kelten maakten een oplossing van zeezout en regenwater, die ze ‘Sole’ noemden, en dronken dit dagelijks.

Mits je het niet overdrijft is dit een volkomen veilig en uitgebalanceerd supplement, waarmee je jezelf op een goedkope en efficiënte manier dagelijks kunt mineraliseren en alkaliseren om ziekte en verzuring tegen te gaan.

Dit is niet zo vreemd, als je bedenkt dat:

• we als baby’s in de baarmoeder in een zout badje liggen dat we ‘vruchtwater’ noemen en dat verdacht veel lijkt op een verdunde oceaan en ons hersenvocht eveneens een zoutbad is.

• ons bloed zout smaakt, evenals ons zweet en onze tranen, bloed voor 0,9 procent uit mineraalzouten bestaat en de samenstelling ervan voor 98 procent identiek is aan zeezout.

• we op maar liefst drie cruciale niveaus een verdunde oceaan zijn, te weten ons bloedplasma, ons lymfatisch stelsel en het vocht dat onze cellen omringt.

• diarree wordt verholpen met een simpele water en zoutoplossing en we zoutoplossingen toegediend krijgen in een ziekenhuis om ons in leven te houden.

 

Let op! Het gaat hier over Keltisch zeezout en dat is wat anders dan het zeezout dat je in de supermarkt koopt. Het is zelfs iets anders dan Himalaya zout of oerzout dat ook wel in de reformwinkel of natuurwinkel verkocht wordt. (Dit lijkt er wel veel op, bevat iets minder mineralen en is over het algemeen duurder)

Zeezout uit de winkel, keukenzout, pekel..het komt allemaal van dezelfde bron en is allemaal bewerkt. Maar Keltisch zeezout is écht zeezout. Onbewerkt, ongeraffineerd en ongewassen. Het word volgens een 2000 jaar oud recept, nog afkomstig van de Kelten met de hand geschept en in een zak gedaan met 7 tot 10% water daarbij. Ongewassen en dat is juist zo belangrijk, want als je het gaat wassen raak je een waterminnend mineraal kwijt. Namelijk 'magnesium'. Magnesium is erg belangrijk voor je gestel. Het is goed voor van alles maar vooral voor het hart en voor je bloed. Het is zeker niet zo dat dit zeezout je bloeddruk zou verhogen.

Keltisch zeezout is in Nederland afkomstig van de enige importeur van dit zeezout te Zwolle. Zijn naam is Pascal Pichon en hij is van oorsprong een Fransman uit Bretagne. Zijn broer Patrick Pichon is een kleine zoutwinner aldaar, die werkt volgens de regels van een 2000 jaar oud recept.

 

Hoe maak je sole?

Het is niet moeilijk om sole te maken. Vul een jampotje voor 1/3 met het zeezout, daaraan voeg je 2/3 zuiver water toe. Bronwater, maar kraanwater kan ook. Dan schud je de pot heel goed en het grootste gedeelte van het zout zal oplossen in het water. Er zal altijd wat zout (en klei resten! Dit is goed!) overblijven op de bodem dat niet oplost, dat kun je gewoon zo laten. Het water is dan "verzadigd" als er zoutkristallen op de bodem blijven liggen. Doe 1 theelepeltje van de Sole in een glas water en dat drink je 1 of 2x per dag.'s morgens om de dag mee te beginnen en 's avonds voor het naar bed gaan.

 

Met dank aan M. Donkers voor de informatie en tekst.

Voor meer informatie en antwoord op veelgestelde vragen: http://www.keltischzeezout.com/vraag_en_antwoord.aspx

 

Keltisch Zeezout is in diverse webwinkels alleen te koop in grote hoeveelheden,

daarom maak ik er zelf kleine handzame zakjes van die te koop zijn in de praktijk.

250 gram  € 2,00