EFT Emotional Freedom Techniques

HOME

 

Deze techniek is gebaseerd op het werk van Gary Craig.

Wanneer er geen overeenstemming is tussen denken en voelen, zullen bepaalde spieren hun kracht verliezen. Het is een soort omkering van de lichaamsenergie.  Hierdoor kunnen veel lichamelijke en emotionele klachten ontstaan.

Een onprettige emotie is een verstoring in de lichaamsenergie.

Door met je vingers de meridiaanpunten te stimuleren, die corresponderen met de plek of het orgaan waarin het gevoel zit, kan de vastzittende energie zich ontladen en het onprettige gevoel zal verdwijnen.

Meridianen kunnen verstoord raken, wanneer de lichaamsenergie zich door negatieve emoties ergens ophoopt en energiestromen blokkeert. Dit kan herkend worden als spanning, beklemming, druk, pijn, hartkloppingen, kortademigheid, hoofdpijn zweten etc.

Het "tappen" (tikken ) op de specifieke traditionele Chinese geneeskunde acupunten in een bepaalde volgorde, lijkt letterlijk en figuurlijk de schakelaar om te zetten.

De therapie wordt isuccesvol ingezet bij fobieŽn , paniekstoornissen, posttraumatische stress stoornissen, acute stress stoornissen, angstdepresssieve stoornissen.

Bij EFT wordt het probleem altijd benoemden in een milde herbeleving gebracht. Belangrijk in de behandeling is dat de stress en angstreactie worden geactiveerd.