Breuss massage

 

HOME

De Breuss massage is een fijngevoelige, sterke energetische rugmassage, die in staat is, ziels-, energetische- en lichamelijke blokkaden op te lossen. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen ongevaarlijk en succesvol mee behandelen. Bij veel mensen met rugklachten zijn de tussenwervels in de ruggengraat ineengedrukt en uitgedroogd, waardoor het skelet ingezakt is. De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren: regenereren. Als voorbeeld geeft Rudolf Breuss: de spons.
Als men op een natte spons langere tijd een gewicht legt wordt het vocht uit de spons gedrukt, droogt uit en wordt zo dun als een schijf. Verwijderd men het gewicht en legt men de spons in een emmer met water, dan zuigt deze zich vol en krijgt weer de originele vorm. Precies zo is het bij onze tussenwervelschijven. De ingemasseerde Johannesolie wordt door de tussenwervelschijven opgenomen, deze kunnen weer dikker (uitzetten), zachter en elastisch worden. De massage mag geen pijn veroorzaken.
De Breuss-massage kan met succes en zonder gevaar worden toegepast bij hevige rugpijn. Eigenlijk bij vele problemen met het bewegingsapparaat, in het bijzonder in het gebied van het heiligenbeen. Bij grote wervelkolomproblemen, hevige pijnen of een strakke spierspanning(en) waardoor de wervels lastig te verschuiven zijn, is deze “Breuss” massage een ideale voorbereiding voor een eventuele navolgende “Dorn” behandeling.
 
Ook zonder rugklachten is het een heerlijke ontspannende massage voor de wervelkolom.